direct contact

Mos op een rieten dak

Met een rieten dak creëert u een warme uitstraling, die waarde toevoegt aan uw huis. Echter kan na verloop van tijd mos- en algenvorming optreden. Wat de gevolgen kunnen zijn van mos op uw rieten dak en hoe u dit kan verwijderen of zelfs voorkomen leggen wij voor u uit. 

Mos en algen kunnen een negatief effect hebben op de levensduur van het rieten dak. Vooral tijdens de herfst is deze aanslag op uw dak goed te zien. Algen op een rieten dak kunnen het dak afschermen, waardoor deze na een regenbui minder goed droogt. Dit kan er in het ergste geval voor zorgen dat uw gehele rieten dak vervangen moet worden. Mos kan wanneer er sterke aanslag optreedt ook uw regenwaterafvoer blokkeren. Daarom is tijdig onderhoud aan uw dak erg belangrijk. Zodra uw dak groen begint uit te slaan, is het tijd om contact op te nemen met uw rietdekker specialist!

Mos op een rieten dak voorkomen

Het is helaas niet mogelijk om de vorming van mos en algen op rieten daken te voorkomen, door het impregneren van uw dak door een expert kan het proces wel worden vertraagd. Algen verspreiden zich anders namelijk snel en het is daarom raadzaam er op tijd bij te zijn, zodat verdere schade voorkomen kan worden. Het verwijderen van algen en mos moet afhankelijk van de staat soms met de hand worden gedaan. Om mos van uw rieten dak te verwijderen, is het sowieso raadzaam het advies van een professional in te schakelen. Als uw dak zich in de schaduw op het noorden bevindt, dan is de kans op mos- of algenvorming een stuk groter. Ook daken, die een relatief vlakke hellingshoek hebben, zijn vatbaarder. Wanneer u het onderhoud van uw rieten dak bijhoudt, door bijvoorbeeld het impregneren van uw dak dan vertraag je het mos en algen groei aanzienlijk.

 

Mos op een rieten dak verwijderen

Hoe algen en mos op het rieten dak het best verwijderd kunnen worden, is afhankelijk van het dak en van de toestand waarin deze zich bevindt. Vooral de vorming van algen kan erg schadelijk zijn en het behandelen van daken met anti-algenmiddelen werkt alleen als het weer buiten droog is. Mos op een rieten dak kan met een heggenschaar of met de hand verwijderd worden. Dit wordt ook wel “scheren of schrappen” genoemd. Nadat de algen en het mos verwijderd zijn, is de beruchte groene waas over uw dak weg. De mensen van Rietbehoud zijn ware professionals en zullen altijd kijken naar de staat van uw rieten dak, voordat zij een plan van aanpak maken. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden. 

Vragen over mos op uw rieten dak?

Meer informatie nodig over het mos op uw rieten dak ? Of vragen over onze werkwijze, materialen waarmee we werken en/of de kosten? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vragen graag. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen. Verder zijn wij ook telefonisch of via de mail bereikbaar. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!