direct contact

Waarom is onderhoud aan uw rieten dak zo belangrijk?

Uw dak gaat langer mee
Door regelmatig onderhoud wordt de levensduur van uw rieten dak verlengd. Een schoon rieten dak zorgt er ook voor dat het water snel wordt afgevoerd.

U voorkomt lekkages en andere schade
Een rieten dak kan uiterst kwetsbaar zijn wanneer het niet goed onderhouden wordt. Door uw rieten dak regelmatig te onderhouden, zorgt u ervoor dat deze steviger is.

Uw dak ziet er mooier uit
Een goed onderhouden rieten dak is thuis komen in een goed onderhouden huis. Het onderhoud van uw rieten dak heeft natuurlijk ook een esthetische waarde.

Neem contact op voor uw onderhoud

Onderhoud

Hoe onderhouden wij uw rieten dak?

Impregneren

We kunnen uw rieten dak impregneren tegen mos en algen. Dit zorgt er voor dat de vorming van mos en algen minder snel zal ontwikkelen op uw rieten dak.

Kijk hoe wij dit doen

Opstoppen

Vaak is het mogelijk uw oude rieten dak nieuw leven in te blazen door het op te stoppen. Het riet wordt teruggetrokken en de slechte uiteindes worden afgebroken of afgezaagd. In de ruimte die dan is ontstaan, wordt nieuw riet ingestopt en rechtgeslagen met een dekspaan. Daarna wordt de dikke draad weer stevig aangetrokken. Het rieten dak is dan weer voorzien van een goede slijtlaag.

Bijstoppen

Soms slijt een rieten dak op sommige plekken harder. Denk bijvoorbeeld aan een kilgoot of een dakkapel. Als we het op tijd bijstoppen slijt uw dak gelijkmatiger. Wij trekken de slechte plek terug en doen er weer riet bij, om het vervolgens weer vast onder de draad te slaan.

Mos en algen verwijderen

Het is belangrijk dat een rieten dak vrij is van mos en algen. Het verwijderen kan op 3 verschillende manieren: met de hand, een heggenschaar of afspuiten. Afhankelijk van de staat van het rieten dak en de hoeveelheid mos en algen, wordt gekozen voor de beste aanpak. Na de behandeling wordt het rieten dak egaal aangeslagen met een dekspaan.

Kijk hoe wij dit doen

Bladeren verwijderen

Rond een huis met een rieten dak horen niet te veel bomen te staan. Deze geven schaduw en de afgevallen bladeren op het rieten dak belemmeren de drogende werking van de wind en zon en verkorten de levensduur. Een boom kunnen we niet verwijderen maar wél de blaadjes van het rieten dak.

Drijven

Over de jaren heen zal het riet door warmte en kou uitzetten en krimpen. Water zal daardoor dieper binnendringen. Wanneer het dak vrij is van mos en algen kunnen we het riet onder de dikke draad slaan. Het water dringt minder diep door en loopt beter van het rieten dak af.

Rieten dak impregneren

Algen en mos kunnen tussen het riet groeien en vervelende schade veroorzaken. Het professioneel impregneren van uw rieten dak gaat de vorming van algen en mos tegen. Dankzij onze algen- en mos afstotende coating, heeft uw dak aanzienlijk meer weerstand en minder kans op schade. Wilt u meer informatie over het impregneren van uw rieten dak? Neem gerust contact met ons op.

Wanneer onderhouden wij uw rieten dak?

Jaarlijkse controle
Wij bieden de service ieder jaar bij u langs te komen voor onderhoud van uw rieten dak. Na een grondige inspectie van uw rieten dak, wordt advies uitgebracht over de status en eventuele plan van aanpak.

Op afspraak
Denkt u dat uw rieten dak onderhoud nodig heeft? Maak dan een afspraak zodat we samen kunnen bekijken welke werkzaamheden nodig zijn.

Veiligheid
Tijdens het uitvoeren van een reparatie of onderhoud aan uw rieten dak, staat de veiligheid van onze klant, en van onszelf, voorop.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw rieten dak?

Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Info@rietbehoud.nl
06-48082992

Projecten

Wij hebben met liefde deze projecten onderhouden