direct contact

Rieten dak isolatie

Uw Rieten dak laten isoleren? RietBehoud heeft jarenlange ervaring met hoogwaardige isolatie van rieten daken. Een goed geïsoleerd rieten dak zorgt voor meer wooncomfort en bespaart bovendien op de energiekosten.

 

Huis verduurzamen

Alle huiseigenaren krijgen vroeg of laat te maken met het vraagstuk van het verduurzamen van hun woning. In sommige gevallen krijg je voor het renoveren zelfs een subsidie vanuit de overheid. Bij de aanleg van een nieuw rieten dak krijg je deze echter helaas niet. Als u bij uw huidige rieten dak de isolatie van de kap constructie laat renoveren dan kan je wel in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid. De overheid heeft namelijk als doel het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO₂ zoveel mogelijk te beperken. Voor deze aanpassingen heeft de overheid tal van programma’s, zoals subsidies, ter beschikking gesteld. Het gebruik van deze programma’s maakt duurzaamheid pas echt interessant. U kunt nu duurzame aanpassingen (laten) uitvoeren en er misschien zelfs nog wel financieel op vooruit gaan.

Voordelen Rieten dak isoleren

Riet isoleert van zichzelf al goed, maar u kunt uw rieten dak nog beter isoleren om nog meer warmte en comfort te besparen. Dit zorgt ervoor dat de warmte in uw woning niet snel verdwijnt. RietBehoud heeft experts die voor u uw dak isoleren. Dit doen wij door de volgende stappen uit te voeren:
-Het huidige rieten dak en de panlatten halen wij er eerst af.
-Vervolgens komt er op de sporen isolatiemateriaal.
-Daarna komt daarop een panlat voor een luchtspouw.
-En als laatste komt er een 18 mm houten plaat op.

Zo komen wij tot de beste constructie voor uw rieten dak.

Wat is een schroefdak

De meest gebruikte constructie op nieuwe gebouwen is een schroefdak op isolerende panelen. Dit komt door de steeds strengere eisen aan thermische isolatie door bouwverordeningen. Bij een schroefdak worden de rieten op speciale platen geschroefd. Hierdoor is er vanuit het huis geen riet te zien en blijft eventueel stof buiten. In tegenstelling tot traditionele rieten daken is er geen spouwruimte tussen het riet en de onderconstructie. Zo vormen de rietlaag en de ondergrond samen een combinatie. Deze combinatie zorgt voor een luchtdichte ondergrond, maar bevordert daarnaast de brandveiligheid. Mocht er toch brand uitbreken dan zorgt de luchtdichte ondergrond ervoor dat de brand langzamer zal escaleren.

Vragen over rieten dak isolatie

Meer informatie nodig over het aanleggen van rieten dak isolatie? Of vragen over onze werkwijze, materialen waarmee we werken en/of de kosten? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vragen graag. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen. Verder zijn wij ook telefonisch of via de mail bereikbaar. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Direct een vraag over een rieten dak?

Mail of bel ons gerust! Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Info@rietbehoud.nl
06-48082992

Projecten

Wij hebben met liefde deze projecten onderhouden