direct contact

Subsidie rieten dak

Isoleren is steeds meer in het nieuws. Naast dat het goed is voor het milieu, kan het ook forse besparingen opleveren voor u. Om het isoleren van woningen te stimuleren heeft de overheid een subsidiepot gemaakt. Zo kunt u een subsidie krijgen voor een rieten dak. Maar niet alle rieten daken komen in aanmerking voor een subsidie. Welke rieten daken in aanmerking komen en welke niet leggen wij hieronder uit. Verder komt ook hoe u een subsidie aanvraagt aan bod.

 

Nieuwbouw rieten dak vs. restauratie rieten dak

Er zit een verschil tussen nieuwbouw huizen met een rieten dak en het restaureren van een huidig rietgedekt pand/hooiberg. Voor nieuwbouwhuizen met een rieten dak zijn helaas geen subsidies mogelijk. Bij het restaureren van het huidige rieten dak kunnen er wel mogelijkheden zijn.

Wanneer maakt u kans op subsidie?

Zoals eerder beschreven kunt u een subsidie krijgen voor het restaureren van uw huidige rieten dak. Maar wanneer maakt u nou precies kans op een subsidie? Dit hangt van een aantal factoren af. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van hoe oud uw pand is en hoe gezichtsbepalend uw pand is. Daarnaast bestaan er verschillende richtlijnen voor verschillende gemeenten voor het toekennen van een subsidie.

De subsidieregelingen geldt verder niet alleen voor woonhuizen, maar ook voor boerderijen en rietgedekte bijgebouwen. Bij een hooiberg in oude staat terugbrengen (mits die goed zichtbaar is vanaf de openbare weg) wordt ook vaak subsidie verleend.

Ook bij rijksmonumenten zijn er subsidies mogelijk. Rijksmonumenten zijn wat dit betreft wel een bijzonder geval. Bij rijksmonumenten bestaat er een regeling die BRIM subsidie heet. De BRIM subsidie houdt in dat u een aftrekregeling van de belastingdienst kan krijgen voor onderhoud (hier valt ook het vervangen van een rieten kap onder).
Maar hoe kunt u de BRIM regeling en de andere subsidies aanvragen?

 

Subsidie aanvragen voor uw rieten dak

Als u het proces van een subsidie aanvragen in gang wil zetten kunt u het beste navraag doen bij uw gemeente naar de gemeentelijke regelingen. Deze kunnen u informatie geven en doorverwijzen naar waar u navraag moet doen over de regionale regeling. Hierna kan de provincie u weer doorverwijzen naar het landelijke niveau. U kunt zich voorstellen dat dit enige tijd kan duren. Als u overweegt om over een aantal jaar uw rieten dak te restaureren is het verstandig om tijdig te informeren naar de mogelijkheden. Houdt er verder rekening mee dat de subsidies vaak beperkt zijn. Dit is niet ontmoedigend bedoeld maar de realiteit. Toch zijn er genoeg voorbeelden van situaties waarin men wel subsidie heeft gekregen.

Subsidie voor het aanbrengen van het materiaal

Ook voor het aanbrengen van het materiaal dat er wordt gebruikt voor het isoleren van uw woning kunt u een subsidie aanvragen. Hierop zit namelijk 9% btw. En door middel van de ISDE-subsidie is het mogelijk om tot 30% van de kosten terug te krijgen. ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.

 

Wat moet u daarvoor doen?

Om hiervoor in aanmerking te komen moet u binnen 1 jaar tijd minimaal 2 delen van uw woning isoleren. Dit kunnen verschillende dingen zijn, zoals materiaal voor het dak, muren, vloer of de ramen. Het is zelfs mogelijk om dit te combineren met het aanschaffen van een warmtepomp of het aansluiten van een warmtenet. De subsidie wordt gefinancierd door de Rijksoverheid. 

Geïnteresseerd in deze subsidie? Ga dan naar de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO)

Het restaureren van een rieten dak.

Als u uw rieten dak wil restaureren en alles omtrent de subsidie duidelijk is (wel of geen subsidie), dan kan RietBehoud dit het beste voor u doen. RietBehoud levert al meer dan 10 jaar vakmanschap. Hierbij leveren wij de beste zorg en kwaliteit voor uw huis om de uitstraling te behouden. Transparante afspraken en hoge kwaliteit van oplevering staan daarbij bij RietBehoud altijd voorop!

Direct een vraag over een rieten dak?

Mail of bel ons gerust! Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Info@rietbehoud.nl
06-48082992

Projecten

Wij hebben met liefde deze projecten onderhouden